Hem > Eurokrisen > Goldman väl positionerat att dra full nytta av den kommande finansiella kollapsen i Europa

Goldman väl positionerat att dra full nytta av den kommande finansiella kollapsen i Europa

Som flera av er säkert redan noterat så har The Independent en helt klart läsvärd artikel där man visar på hur Goldman Sachs positionerat sig för att dra största möjliga nytta av det kommande finansiella kollapsen i Europa.

Tidningen belyser framförallt det faktum att Mario Monti, som är en senior rådgivare till Goldman Sachs, nu är landets premiärminister samtidigt som man mer eller mindre kringgått demokratin genom att tillsätta ett antal icke folkvalda ministrar. Här är ett utdrag:

By imposing rule by unelected technocrats, it has suspended the normal rules of democracy, and maybe democracy itself. And by putting a senior adviser at Goldman Sachs in charge of a Western nation, it has taken to new heights the political power of an investment bank that you might have thought was prohibitively politically toxic.

This is the most remarkable thing of all: a giant leap forward for, or perhaps even the successful culmination of, the Goldman Sachs Project.

För regelbundna läsare av bloggar som denna är detta sannolikt ingenting nytt, men kanske kommer artikeln att få ytterligare någon sovande själ att inse att spelet är fullkomligt riggat.

Här är en visuell sammanställning av nyckelspelarna som tidningen tagit fram:

Annonser
Kategorier:Eurokrisen Taggar:
 1. Janne
  21 november, 2011 kl. 11:30

  Jag frågar mig bara vart ska dessa människor bosätta sig i framtiden? De kommer ju behöva betala sina vakter bra slantar för att vara lojala… 🙂

 2. Zadqiel
  21 november, 2011 kl. 11:30

  Och i vanlig ordning är de som drar i dessa trådar……….?

  Just det, ”de utvalda på Wall Street”.

  Världen blir våldtagen i realtid och ingen bryr sig, utan försvarar istället förövaren.
  Ett tragiskt skämt är vad det är.

 3. Zadqiel
  21 november, 2011 kl. 13:13

  Klippt ur DI:s kommentarfält idag. Väldigt klarsynt och sammanfattat måste jag säga.
  Det enda killen som skrivit detta inte har koll på är radbrytning. 🙂

  Suveränt måste jag säga!

  2011-11-21 12:23
  24. Vad som egentligen händer…
  Låt mig se om jag (vanlig människa helt utan ekonomisk utbildning) fattat detta rätt:

  Lån och ekonomiskt beroende är det mest effektiva och långsiktiga sättet att ta kontrollen över länder, institutioner och människor. De senaste hundra åren har de som suttit överst i bankpyramiden använt denna enkla metod för att göra slavar av allt och alla. Fattiga länder som är rika på naturresurser? Gå in och erbjud frikostiga och förmånliga mega-lån som du vet att de aldrig kan betala tillbaka. Krydda affären med en förmögenhet under bordet till de som regerar landet. Voilà: du har nu en präktig hållhake på det politiska ledarskapet och när skuldbördan når en kritisk nivå och de inte längre kan betala, så kan du svepa in och köpa upp alla attraktiva tillgångar för en spottstyver. Pengar är inte något större bekymmer, för du har ensamrätt att trycka så mycket pengar du behöver och varenda dollar som du skapar, utan kostnad, är de facto en skuldsedel som börjar generera ränteinkomster så fort du lämnar den ifrån dig. Så det är bara till att börja beta av dem du vill köpa. Dina rikedomar växer exponentiellt i takt med att du lånar ut mer och mer och när inflationen slår till och bubblorna spricker har du redan fört över dina tillgångar i råvaror, naturresurser, fastigheter och allt sådant som stiger i värde. Befolkningen står med Svarte Petter. Sedan kan du börja nästa runda med ”pump & dump” genom att köpa aktier till skräppris och ta kontrollen över fler delar av industri och näringsliv. Det är väsentligt att kunna styra den allmänna opinionen genom att kontrollera massmedia; detta mål är sedan länge uppnått. Gör en reality check: ambitionen till makt, rikedom och kontroll har INTE försvunnit ur människans natur under de gångna 100 åren. De som söker detta har bara blivit mer sofistikerade och fått nya verktyg till sin hjälp. Vi kan välja att vända på oss och somna om och på så sätt döma våra barn till liv i ekonomisk träldom i en kontrollapparat som skulle få Hitler, Mao och Stalin att blekna, ELLER så tar vi steget upp ur den bekväma sängen, spottar i händerna och tar vårt stöd bort från de institutioner och mekanismer som i slutändan vill se oss som lydiga robotar.

  Foxmulder

 4. Peter
  21 november, 2011 kl. 15:01

  Håller med foxmulder, Antar att ni sett detta, intervju med Jim Rogers, nästan Rastanistämning på reporten:

 5. Richard
  21 november, 2011 kl. 21:40

  Har ni sett http://thrivemovement.com/?
  Trodde att den skulle vara ”the controlled opposition”, men den beskriver faktiskt hur systemet funkar och nämner namn på de inblandade bankfamiljerna.
  Catherine Austin Fitts intervjuad.

 6. Ingrid
  22 november, 2011 kl. 13:25

  Här kommer hela filmen, den ligger ute på you tube just nu, lång men väldigt sevärd !

 7. Robert
  23 november, 2011 kl. 23:13

  Kan någon svar på vad vitsen med Eurobonds är när landet(Tyskland) som skall stå för tryggheten inte kan sälja sina egna papper?

 8. Ingrid
  11 december, 2011 kl. 17:10

  Presskonferens i EU- parlamentet : Vem styr i det dolda ?


  part 2: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TjaogU0HMP0

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: